Mi a célunk az automata öntözőrendszerrel?

Még ha elsőre furának is tűnik ez a kérdés, mégis eléggé döntő horderejű tud lenni akkor, amikor megértjük pontosan, hogy miről is van itt szó!

Ha a kertjét szépnek és egészségesnek szeretné látni, ha a környezetének az állapota érdekli, ha egy kényelmes megoldással nem kíván a locsolással időt és pénzt pazarolni, akkor mindenképpen javaslom, hogy minőségi automata öntözőrendszert vásároljon. Nem mondom, hogy nem lehetnek a minőségi automata öntözőrendszerek között árkülönbségek, és nem mondom azt sem, hogy ne válogasson. Én csak azt mondom, hogy ne pusztán az árát nézze! Nézze az ár-érték arányát, nézze az öntözőrendszer telepítő hozzáállását, referenciáit, és úgy hozza meg a döntését! Biztos vagyok benne, hogy jól fog majd választani.

Sajnos néhány esetben azt veszem észre, hogy valaki úgy akar automata öntözőrendszert, hogy az minél olcsóbb legyen. Nem baj az, hogy se füle, se farka, csak legyen olyan olcsó, amennyire csak lehet. Azt gondolom erről, hogy annál az automata öntözőrendszernél nincs olcsóbb, mint a mi nem lett beépítve. A legjobban akkor teszi az ilyen ember, ha nem építteti be, mert az „olcsó” megoldásban nem fog sok öröme telni.

És igaz az is, hogy mindig lesz olyan öntözőrendszer kivitelező is, aki megépít egy ilyet. Bár az is lehet, hogy a fizetés után találkoztak utoljára, mert ugyan ki készít el úgy egy munkát, hogy biztosan tudja, hogy vissza kell majd menni, toldozni-foltozni. Én biztos, hogy soha nem építek ilyet.

Azok az automata öntözőrendszerek, amiket én építek, nem azt a sovány örömöt szolgálják, hogy olcsón hozzájutottak. Azt az örömöt szolgálják, hogy minőségében jobb életet élhetnek a tulajdonosai.